joi, 24 februarie 2011

V de la Vacanta sau Efectele sesiunii

Nah uite ca ne-a trecut jumate din vacanta pe care am poftit-o toata sesiunea,la care ne-am gandit de fiecare data cand treceam de inca un examen,pe care o vedeam ca pe cel mai mare lux disponibil pentru viitorul apropiat.De ce?Pentru ca sesiunea asta a fost pur si simplu extenuanta,de la cap la coada.Dupa ce am dat primul examen(organica),aveam impresia ca a trecut toata sesiunea,atat de tare mi-a muncit toate sursele de energie.Dupa ultimul examen,aveam impresia ca nu stiu de cate luni eram in sesiune,atat de tare am pierdut notiunea timpului.Am avut 5 examene consistente,care m-au facut sa-mi dau seama ca daca nu iti place ceea ce faci la facultatea asta,daca nu iti place macar un sfert din ce inveti ,daca nu ai macar idee de ce esti aici si de ce le faci toate astea,ti-s compromisi toti anii astia in care investesti timp gramada si bani(dupa caz).M-am tot gandit ce pot invata cei de la celelalte facultati,ma refer la astea "postliceale",ce sesiune au oamenii aia,ce stres au ,si tot nu am reusit sa ajung la nici o concluzie,tot am impresia ca se joaca de-a facultatea,cum ne jucam de-a scoala cand eram mici.De astea nu o sa avem noi parte nici in visele cele mai profunde. Asta trebuie sa stie cei care vin din urma si intreaba cume la UMF,daca e greu si daca iti ocupa mult timp.Nu cred ca se poate raspunde cu "Da ,e greu".E ceva mai mult de-atat.Grea mi s-ar parea facultate de mate sau fizica sau info.La noi in schimb as zice ce e mai degraba complicat,si asta cred ca intelegeti de ce sau veti intelege daca veti face parte din comununitatea UMF.
E greu sa treci printr-o sesiune de-a noastra.E stres,e nesomn,de fapt esti nevoit sa subestimezi somnul fara prea multe comentarii sau poate paradoxal,nu poti sa dormi din cauza oboselii sau stresului,e panica,sunt...absolut toate trairile unui om disperat.Stai linistit/a e absolut normal,insa nu e deloc rau sa te ajuti putin, in sensul:niste minerale ca sa-ti asigure o resursa constanta nu sunt deloc in plus,pentru stres si suprasolicitare e foarte bine venit,de fapt e cel mai recomandat un magneziu cu B6-l-am incercat si chiar ajuta ,pentu ochii care insista sa se inchida fix cand mai ai jumate de materie de invatat eu nu sunt fana a cafelei,prefer ceaiul verde de o mie de ori,are foarte multe calitati si efectul e la fel de rapid ca al cafelei sau energizante,desi au o gramada de 'chimie'in ele,sunt un ajutor de nadejde in sesiune insa fara excese,bineinteles:P,iar daca aveti probleme cu somnul,adica nici orele alea putine cat le dormiti nu le dormiti cum ar trebui, bien dormir cu melatonina sau valeriana e chiar bun pentru a avea un somn decent,in limitele posibilitatilor.
Cam astea ar fi gandurile mele cu privire la a -3a sesiune ce tocmai a trecut.Urmez un regim drastic de somn mult si filme fara numar,asa ca trebuie sa ma retrag ca sa-l urmez.
Vacanta faina,cat a mai ramas din ea:)

marți, 22 februarie 2011

Nelu zice V sau Despre slobozire și vulpi incapabile

Unii spun că nu poate folosi mouse-urile gri
Și că poate opri Ciclul Krebs al adversarilor săi prin simpla putere a voinței
Tot ce știu eu este că îl cheamă Nelu și el zice

S-a sfârșit semestrul din iad. Cum, necum, Nelu și colegii săi au trecut peste semestru ăsta care parcă le-a fost aruncat în față ca să îi mai testeze un pic. Al naibii test. Câteodată Nelu se gândește că semestru ăsta o fost ca în filmul cu Jim Carey ”The Truman Show” în care se uitau la noi prin camere bine ascunse pe Babeș, Clinicilor, Pasteur, prin amfiteatre și laboratoare[[ ne-am descurcat bine? :D ]].

Anato parcă a fost cu așa mult timp în urmă... foarte mult timp în urmă. Histo, parcă e mai aproape și acum la capătul caznalelor au stat Microbii. Oare dacă s-a terminat sesiunea asta fără ca Nelu și colegii săi o ia razna, mai e ceva care să îi poată opri? Adică, oare va mai fi ceva atât de nasol vreodată precum semestru ăsta. Așa s-au simțit și evrei când au scăpat din lagăre [[ too much? Ok :D ]].

Tot Nelu știe povestea aceea cu și despre o vulpe care nu putea ajunge la niște struguri și, zice-se că de ciudă, a zis că strugurii sunt acri. Cam așa a mormăit și Nelu. Da’ puii lui Nelu’. În primul rând, el nu e vulpe. Și strugurii s-au acrit pe parcurs. Și strugurii se acresc din varii motive. Deci nu e nimeni aici vulpe inaptă. Eventual, nu a fost întâmpinat la mijloc, știți voi, ca în melodie ... ”meet me half-way, right at the border...”. [[hm, struguri acri... zise vulpea]].

Și pentru aceia care vin din urma lui Nelu... of,of,of... ce să vă zică el oare. O să vedeți voi:P

duminică, 13 februarie 2011

Chef de fizio, nu am

Aș vrea să fiu ventricul și să ejectez rapid ce a mai rămas din sesiunea asta. Fizio si blestemații de microbi.
Aș vrea să fiu nifidipina și să blochez acum și aici influxul de materie .
Aș vrea să fiu heparină și să potențez activitatea enzimei antisesiune III.
Aș vrea să fiu cisteină și să reduc sesiunea ca pe.... aah știți ceva? La naiba cu vrăjeala asta. M-am săturat de sesiune. M-am săturat de ea CA CÂinele lu Frank și Starling de... de Frank și de Starling! Gataaaaaaa. Mi-a ajuns. Capac!
Îmi vine să mă urc pe pereți, să îmi iau câmpii și să sparg o lustră...auzi ... ”Inervație nervoasă” și ”arterele se blochează și ele ... ca într-un șoc... când te sperii ”
Cine naiba s-o gândit să ne dea un semestru ca și astă? Cine s-o gândit că ar fi inteligent să pună barosu și cimentu pe vârfu’ căminului tocmai acuma. CIIIIIINE ?! :((

-Vine Valentine’s Day. Deci, e natural să ne întrebăm care e legea inimii? am spus eu de acolo, îmbrăcat în sacoul meu lucios, cu unghiile lăcuite și mustața perfect aranjată. Iar el, speriat și în anul II, a spus:
-Musculatura cardiacă se contractă cu o forță direct proporțională cu lungimea inițială a fibrelor miocardului. Cu cât volumul telediastolic e mai mare, cu atât inima se va adapta și va pompa o cantitate mai mare de sânge în artere.

[[ voi vă dați seama cum arăta laboratorul unde ăia au chinuit câinii ca să facă modelul experimental al ”preparatului cardiopulmonar”... imaginați-vă, preț de o secundă... ooh, da! : ]]

vineri, 4 februarie 2011

”Șaibe cu ochi”

Acum vreo câteva zile am auzit la radio cum că la noi în țară avem cea mai mare viteză de conectare la internet [sau ceva de genu astă] din UE. Suntem și noi primii la ceva și măcar nu e o chestie negativă! Ceea ce e bine fiindcă asta înseamnă că netu' duduie și după cum știm cu toții, mai ales aștia care ne facem veacu prin cămin, Netu' înlocuiește încet-încet câinii când vine vorba de distincția ”cel mai bun prieten al omului”.

Ca să nu mai lungesc vorba, vreau să fac puțintică publicitate unui canal de Youtube românesc, anume CreativeMonkeyz. Cum am ajuns să îi găsesc... păi cum altfel decât tot de pe net, de pe marele site de inter-web-socializare, născut din evrei școliți la școli înalte.

Canalul e amuzant, cu micuțe episoade de animație, avându-i ca protagoniști pe 2 roboței și ... și uitați aici o mostră episod.

Sper să vă placă, și dacă vă place dați-le ”like”, dacă nu, dați-le comentarii pertinente, fiindcă sigur pe viitor o să fie din ce în ce mai bune episoadele