joi, 24 februarie 2011

V de la Vacanta sau Efectele sesiunii

Nah uite ca ne-a trecut jumate din vacanta pe care am poftit-o toata sesiunea,la care ne-am gandit de fiecare data cand treceam de inca un examen,pe care o vedeam ca pe cel mai mare lux disponibil pentru viitorul apropiat.De ce?Pentru ca sesiunea asta a fost pur si simplu extenuanta,de la cap la coada.Dupa ce am dat primul examen(organica),aveam impresia ca a trecut toata sesiunea,atat de tare mi-a muncit toate sursele de energie.Dupa ultimul examen,aveam impresia ca nu stiu de cate luni eram in sesiune,atat de tare am pierdut notiunea timpului.Am avut 5 examene consistente,care m-au facut sa-mi dau seama ca daca nu iti place ceea ce faci la facultatea asta,daca nu iti place macar un sfert din ce inveti ,daca nu ai macar idee de ce esti aici si de ce le faci toate astea,ti-s compromisi toti anii astia in care investesti timp gramada si bani(dupa caz).M-am tot gandit ce pot invata cei de la celelalte facultati,ma refer la astea "postliceale",ce sesiune au oamenii aia,ce stres au ,si tot nu am reusit sa ajung la nici o concluzie,tot am impresia ca se joaca de-a facultatea,cum ne jucam de-a scoala cand eram mici.De astea nu o sa avem noi parte nici in visele cele mai profunde. Asta trebuie sa stie cei care vin din urma si intreaba cume la UMF,daca e greu si daca iti ocupa mult timp.Nu cred ca se poate raspunde cu "Da ,e greu".E ceva mai mult de-atat.Grea mi s-ar parea facultate de mate sau fizica sau info.La noi in schimb as zice ce e mai degraba complicat,si asta cred ca intelegeti de ce sau veti intelege daca veti face parte din comununitatea UMF.
E greu sa treci printr-o sesiune de-a noastra.E stres,e nesomn,de fapt esti nevoit sa subestimezi somnul fara prea multe comentarii sau poate paradoxal,nu poti sa dormi din cauza oboselii sau stresului,e panica,sunt...absolut toate trairile unui om disperat.Stai linistit/a e absolut normal,insa nu e deloc rau sa te ajuti putin, in sensul:niste minerale ca sa-ti asigure o resursa constanta nu sunt deloc in plus,pentru stres si suprasolicitare e foarte bine venit,de fapt e cel mai recomandat un magneziu cu B6-l-am incercat si chiar ajuta ,pentu ochii care insista sa se inchida fix cand mai ai jumate de materie de invatat eu nu sunt fana a cafelei,prefer ceaiul verde de o mie de ori,are foarte multe calitati si efectul e la fel de rapid ca al cafelei sau energizante,desi au o gramada de 'chimie'in ele,sunt un ajutor de nadejde in sesiune insa fara excese,bineinteles:P,iar daca aveti probleme cu somnul,adica nici orele alea putine cat le dormiti nu le dormiti cum ar trebui, bien dormir cu melatonina sau valeriana e chiar bun pentru a avea un somn decent,in limitele posibilitatilor.
Cam astea ar fi gandurile mele cu privire la a -3a sesiune ce tocmai a trecut.Urmez un regim drastic de somn mult si filme fara numar,asa ca trebuie sa ma retrag ca sa-l urmez.
Vacanta faina,cat a mai ramas din ea:)

7 comentarii:

  1. ma regasesc in cele scrise de tine. chiar nu sunt suficiente cuvinte sa descrii o sesiune la UMF.

    am asteptat aceasta vacanta de zici ca era ultimul lucru pe care mi-l doream in aceasta viata. toata ziua m-am relaxat, m-am uitat la House si am citit! tare dor mi-a fost de leneveala si toate celelalte...:)

    referitor la postliceala...uf..tare rau ma irita atunci cand dau de unii altii si ii intreb
    -''unde sunteti la facultate''
    si ei raspund: -''ooh! suntem la farmacie''
    eu: ''oo serios? ce frumos! unde?''
    ei:'' pai..stii....de fapt aici in orasel''
    eu (cu mintea intunecata datorita raspunsului): stiti...aia nu e farmacie...de acolo iesi asist. de farmacist, nu chiar farmacist;)
    tare mult imi displace atunci cand cineva isi pune o eticheta care nu e de el/ea.
    atunci ce inseamna ca spitalele sunt pline de medici??

    de nu as sti ce e in facultatea asta...nu m-ar 'durea' asa tare de spusele altora...ceea ce ma mai deranjeaza este si faptul ca se utilizeaza gresit termenul '' farmacist'' mai ales ca multi considera farmacistii niste simpli ''vanzatori'' si nu e asa! chiar deloc! (cel putin cei care termina farmacia la UMF Cluj nu se pot numi asa).

    pentru cei care doresc sa fie studenti la farmacie sau medicina la minunatul UMFIH...sa stiti ca nu e deloc o joaca! daca veniti aici doar pentru ca mama si tata au vrut, sau pentru ca doriti foarte mult sa purtati acel minunat alb halat, mai bine renuntati de pe acum. pentru a putea fi un bun farmacist( care nu se rezuma doar la a ''vinde'' medicamente) sau un bun medic, este nevoie de pasiune, multa pasiune, dedicare si rabdare.

    Celor care sunt acum in minunata vacanta... Relaxare placuta in continuare si profitati la MAXIM de putinele zile care au ramas!

    RăspundețiȘtergere
  2. eh nu cred ca e chiar asa cu cei care nu fac farmacia neaparat intr-un centru universitar.nu sunt atestate facultatile alea,dar tot diploma de farmacist vor primii si probabil vor profesa tot in orasul unde au terminat-o sau prin zona.nu ii blamez pe cei care aleg sa faca farmacia in alte orase in afara de cluj,targu mures,timisoara ,bucuresti,pot exista mai multe motive pentru care au ales facultatea dintr-un oras fara pretentii.oricum,daca vrei sa fii bun,poti oriunde,daca ai ambitie si alte cele si crede-ma faptul ca faci facultatea la cluj nu inseamna ca esti si bun in ceea ce faci.deci inainte de toate,cred ca e bine sa lasam statutul de "cluj" la o parte si sa ne preocupe cum sa ne "construim" pe noi ca sa ajungem la adevaratul sens al "studentului de centru universitar".dupa emfaza cu care ai pornit,cred ca esti in anul I;asa se intatmpla deobicei in primul an,sa te "ambalezi" cam din orice .stai linistita,prin anul 2 incepe sa-ti treaca.peace!

    p.s.prin postliceale nu ma refeream nicidecum la facultatile din alte orase, ci tocmai la cele care se gasesc si in cluj.nu dau exemple,e de la sine de inteles,in functie de "cantitatea" de studenti/an...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand am spus de postliceale ma refeream chiar la postliceale. Sunt postliceale de 3 ani si de acolo iesi asist. de farmacist. La acelea ma refeream si nu mi se pare corect sa spuna cei care sunt acolo ca sunt studenti la farmacie, asa cum multi o fac.

    categoric...nu consider ca cei care termina farmacia la cluj sunt THE BEST pentru ca nu e asa... trebuie sa iti dai silinta inainte de toate.

    da...sunt in anul I...si de foarte multe lucruri ma minunez;))

    RăspundețiȘtergere
  4. aleeee........imi este dor sa mai citesc noutati din viata studentului la farma.....

    RăspundețiȘtergere
  5. deja s-a pus panza de paianjen pe aici.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna,

    Te deranjez acum in focul sesiunii cu o intrebare care ma macina, avand in vedere ca peste 2 zile am minunatul examen la organica :D . Cum ti s-a parut?

    RăspundețiȘtergere