miercuri, 11 august 2010

Periodic Table of Videos

http://www.periodicvideos.com/extravideos.htm#

Ma gandeam sa impart cu dumneavoastra ceea ce mi se pare un lucru foarte interesant. Aveti mai sus linkul unui site si mai jos un video de pe acel site. Sunt filmulete scurte cu niste tanti si nenea foarte interesanti de la Universitatea din Nottingham, care vorbesc despre chimie intr-un mod foarte, foarte placut si pe intelesul tuturor, cu multe curiozitati si mai ales, la filmuletele despre elemente, cu multe experimente care bubuie.

Stiu ca e vacanta si ca nu aveti chef de chimie sau fizica [[ este si un site-geaman, facut de acelasi tip cu profii de la departamentul de fizica al universitatii]], dar este de un folos incredibil in timpul anului scolar atunci cand nu aveti chef sa invatati. Uitandu-va la un video din acesta, totusi stati pe net, dar puteti folosi pretextul ca invatati ceva de pe net, si nu tb sa va simtiti vinovati ca nu cititi despre anastomoza Haller-Riolan, parechim asimilator, despre ordinul Rosales sau raporturile fetei anterioare a rinichiului stang.

Sunt foarte multe filmulete interesante aici pe site, iar pentru colegii farmacisti banuiesc ca pot fi chiar de un minim ajutor videourile despre toate elementele din tabel.
Ca un aperitiv va atasez aici videoul despre Viagra si va las pe voi sa vedeti cu ochii vostri cum de fapt corpul omului nu e nimic altceva decat o imbinare glorioasa a elemtelor naturale.
[[ iar pentru cei care intra in anul I, videoul asta poate avea o importanta deosebita. La biochimie, cand veti invata despre enzime, Sildenafilul-compusul activ al Viagrei- este un exemplu excelent de inhibitor competitiv al enzimei fosfodiesteraza-cGMPspecifica-5. In video ei o numesc, prescurtat englezeste, PDE5. Din proprie experienta va spun ca un proiect facut la momentul potrivit poate fi de un real ajutor la materia-bau-bau, adica biochimie :-”. wink.wink. ]]


4 comentarii:

  1. Muuuuuultuuuuumiiiiim!!!;))

    Batranelul acela este o mostra vie a oamenilor de stiinta:P

    RăspundețiȘtergere
  2. batranelul acela e printre cei mai importanti cercetatori in domeniul chimiei in ziua de azi. daca ai de gand sa fii ironic sau contrar fata de ceea ce am zis eu, gaseste alt articol a carui tema poate sustine o discutie argumentata. daca nici de asta nu ai chef, atunci te rog respectuos nu mai intra pe blogu asta fiindca pe mine cel putin nu ma prea intereseaza comentarii lipsite de substanta precum cel de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm,e chiar interesant video-ul asta.ce-mi place e ca nu a folosit un limbaj extra hiper supra stiintific, astfel incat sa inteleaga si persoana care are un minim de cunostinte in domeniul chimiei sau biochimiei.idei importante,expuse relativ simplu si care sigur o sa-mi ramana stocate in coltul "farma".:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant.....iuui...ca abia astept sa inceapa anul scolar!!!

    RăspundețiȘtergere