duminică, 6 iunie 2010

Nelu zice

Nelu zice c-o sa pici
Nelu zice “O sa te-oftici”
Nelu zice uite-asa:
“Multumim, Maria Ta”

Nelu zice ca de azi inainte va zice si el cate una alta in numele lui si a celor ca dansul, care pe Clinicilor fac scoala in ultimele luni . Nelu tine totusi sa precizeze ca ceea ce spune el e absolut in lumea lui iar ceea ce spuneti voi e absolut la voi in lume deci toti suntem de acord ca de fapt nu vom fi intotdeauna de acord. De acord ?

Nelu este de parere ca la acest inceput de sfarsit poate sa faca unele comentarii despre ceea ce pana nu demult a fost prezentul. Nelu a trecut peste tot pe unde ati fost si voi in ultimele luni, insa nu intotdeauna a reusit sa isi faca prezenta simtita asupra purtatorului, insa stiam eu ca Nelu este. Ca sa nu imi ofensez colegii habotnici, nu spun ca Nelu “Este ceea ce Este” si ca eu am scos evreii din egipt, dar cu totii il stim, intr-o forma sau alta. Da, da, chiar si tu il stii pe Nelu ;).

Nelu cateodata e usor dezamagit de minunatiile din juru-i. Saracul, acum un an era naiv si credea ca vine la Cluj (Klausenburg pentru cei apropiati de purtatorul lui Nelu) ca intr-un mare taram plin de stiinta si cunostinta. Dar Nelu pune pariu ca si voi ati simtit pe pielea voastra lipsa acestor doua ingredinte prin amfiteatre, macar asa, trecator. Tocmai aici a gresit Nelu, a uitat ca noi toti suntem oamenii, muritorii si deci greselii supusi. Nu ca el.

Si cu bune si cu rele. Dupa incalzirea usoara a sem I a urmat violul cu stalpul de telegraf ( citez pe un bun prieten de-al lui Nelu ) din semestrul II, iar acum iata-ne dragi colegi in fata adevaratului botez de foc. Burse omentale, xantine, toate ne oblige la intense sinteze de proteine si transporturi axonale antero- si retrograde. Mama lor de dineine si kinesine ca se misca uite asa, uite asa, dragele de ele manca-le-ar Nelu [[ oare Nelu mananca … ? ce mananca ?]]. Cateodata ii vine lui Nelu sa se ia de lamele sacro-recto-genito-pubiene [[ el poate! ]] dar el inspira si expira adanc, [[ca tot a invatat la fizio cum e cu alea alea toate cele ]] si se reapuca de chin … aaah… treaba !

Ceea ce il aduce pe Nelu la ceea ce vroia sa zica de fapt si anume ca degeaba, mai dragi prieteni ai lui Nelu, degeaba ne plangem noi ca ne e greu. Cum zice si colega noastra de la facultatea de drogherie, la noi aici nu prea e timp de timp liber daca vrem sa facem din materii rezultate in urma digestiei un instrument care printr-o succesiune de noduri si ventre atent orchestrate sa produca sunet pocnitor [[ adica bici cum are prostu’ ala din caminu VIII si cu care pocneste prin hasdeu, deranjand somnul purtatorului lui Nelu ]]. Dar la urma urmei,ne place noua aici ce facem. Lui Nelu ii pare bine cand pricepe ceea ce citeste, ii pare chiar mult mai bine cand pricepe el de el ca de fapt vrajeliile pe care le-a auzit la cursuri chiar au o logica si o aplicabilitate, desi la ore punctul cade de cele mai multe ori pe literele din jurul lui “i”. In esenta e bine cand pune el, Nelu, punctul pe “i” fiindca atunci si-a asumat, insusit, transformat si priceput informatii si pana la urma asta e bine, asta e sanatos si folositor pentru noi astia care la si in preajma UMF avem de gand sa ne petrecem viata invatand.

Francis Bacon i-a spus candva demult lui Nelu ca “Knowledge is power”. Ei bine, ca sa pastreze proportiile [[ deci sa nu urce in sfera adevarurilor gnomice, pentru ca dupa cum a mai zis el, Nelu, aici e doar el si absolutul lui in lumea lui]] Nelu se multumeste sa spuna ca informatia aceea multa ce se arunca inspre noi merita sa o internalizam cat putem de bine fiindca pana la urma, in ceea ce incercam sa devenim, informatia nu e valoare in sine, e doar instrumentul prin care incercam sa facem ceva valoros. Mai intai pentru noi si apoi pentru altii. Sau asupra altora, pentru noi, care e cam tot aia. Nelu a zis!

P.S. Nelu va intreaba “ Oare suntem noi asa un pic egoisti ?”Nelu zice ca da. Daca sunteti cuminti, poate data viitoare Nelu isi va da cu parerea despre asta… sau despre incapacitatea lui de a invata raporturile ansei hipoglosului; ce il arde mai tare.

Ne vedem in episodul urmator! Nelu a zis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu