vineri, 18 septembrie 2009

Zambiti, va rog!

Cum bine mentioneaza dragii mei colegi, Alexandra si Catalin, eu… ar trebui sa fiu cealalta Alexandra, boboaca de la stoma:). Colectivul imi este familiar, ani la rand ne-am cunoscut pe bancile liceului…Deci continuam sa credem ca impreuna va vom putea fi de folos intr-o mica sau mare masura. Cum drumul pe care am pornit ar trebui sa inceapa cu un zambet larg (caci mai exact inca un stim ce ne asteapta), imi propun sa va aduc la cunostinta curiozitati si informatii folositoare din aceasta aria a Medicinei.
Stomatologia, (desi pentru unii este mai putin placuta) este de fapt cea care de-a lungul anilor a creat atat controverse cat si mari evolutii in ceea ce priveste tehnologia. Desi era regina Angliei, Elisabeta I suferea necontenit de durerea de dinti. Englezii in special aveau aceasta problema, pentru ca erau mari consumatori de zahar. S-a descoperit mai apoi ca una dintre principalele cauze alea aparitiei durerii dentare ar fi caria, cauzata la randul ei de anumite bacterii care se inmultesc tocmai in prezenta zaharului, provocand un acid care ataca dintii… Insa acest subiect si multe altele vor fi discutate in detaliu mai exact dupa 5 octombrie:)
Insa ce este cu acest: Zambiti, va rog? De fapt e, in viziunea mea, atat o introducere in lumea medicinii dentare, cat si o copie detaliata a primei impresii despre facultate, profesori, sistemul de predare si multe altele. Se spune ca prima impresie conteaza, dar pe parcurs reiese ca e prost conturata (acum depinde si de cel/cea cu pricina). Cert este ca un zambet frumos ajuta… Si nu conteaza doar frumusetea estetica ci si cea launtrica…
Cat despre aceasta lume, formele si masurile ei va veti delecta mai tarziu…cu noi portii de informatii ( mai picante sau un :-P) despre cum si de ce ar trebui sa avem un zambet sanatos si aratos…Si sa un uitam: sa ne relaxam…distram…ce vreti voi pana mai putem (inca suntem in vacanta )…ca stiti voi, Zambeste!...Maine poate fi mai rau!:D

6 comentarii:

  1. Incepea sa fie ok, da vad ca v-ati lasat de meserie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaa nu,nu ne-am lasat doar ca na suntem si noi in vacanta,mai una alta.Suntem in cautare de chestii mai"chill" asa de incalzire inainte de 'marea ghilotina".Multumim oricum pentru vizita;)

    RăspundețiȘtergere
  3. poti sa'mi dai id tau sa te mai intreb una alta.. de stoma :D ??

    RăspundețiȘtergere
  4. mai bine lasa-ti tu adresa de mail si iti trimit eu id-ul lui ale,ca totusi nu vreau sa-i fac public id-ul;))

    RăspundețiȘtergere
  5. ok .. y0_anny@yahoo.com :)

    RăspundețiȘtergere
  6. eu as vrea sa te intreb daca la admiterea din 2009 la stomatologie concurenta a fost mare?
    simo

    RăspundețiȘtergere